Ukash Nedir ?


Son yıllarda yasalkart olarak öne çıkan Ukash, online olarak yapılan her türlü alışveriş ve oyun oynamak gibi ücret gerektiren işlemlerde hızlı şekilde ödeme kolaylığı sağlayan sisteme denilmektedir. Ukash; tıpkı banka kartları gibi somut bir kart olmayıp, tek kullanımlık ve 19 haneye sahip dijital bir pin kodudur.

Ukash, çok sayıda sanal mağazada geçerlidir. Bu sebeple kullanım yaygınlığına sahiptir. Bu kartların kontörle çalışan bir sanal alışveriş kartı olduğu söylenebilir.

İngiltere üzerinden ana bayi tarafından tüketicilere sağlanan ukash kartlar, ülkemizde aracı kurumlar ya da şirketler kanalıyla alınabilmektedir. Ukash İngiltere’ de geliştirilmiş bir sistemdir bu sebeple de kart limitleri Euro kuru üzerindendir. 5 Eurodan başlayarak 250 Euroya varan limitler, tüketicinin talebine uygun şekilde, kart alımı sırasında dijital kodlara yüklenmektedir.

Ukash kart sistemi ülkemizde de giderek yaygın şekilde kullanılmaktadır. Online alışverişte oldukça güvenli bir ödeme yolu olan 19 haneli pin kodlarına sahip olmak için; net üzerinden alım-satım işlemleri yapılırken, ukash bayisinin yasal bir bayi olduğundan emin olmak gerekmektedir. Bu sebeple Ukash kart alım işlemlerinde, işlem kanalının yasal bir bayi olup olmadığı araştırılarak olası dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyanık olunmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder