Google Domain İşine Girdi


Google, alan adı hizmeti verme hazırlığına girdi. Şimdilik beta sürümünü kullanıma açan şirket, yakında alan adı alım-satım hizmeti sunmaya başlayacak.

Teknoloji camiasında “domain simsarı” olarak bilinen kişilere mutlaka rastlamışsınızdır. Bu simsarlar akıllarına orijinal veya çok tutacağını düşündükleri bir alan adı geldiğinde alıp bir kenara koyarlar, zamanı gelince veya biri isteyince satışa sunarlar. Bu iş için genelde GoDaddy, Domain.com, Name.com gibi popüler siteler kullanılırken, bunlara bir yenisini de Google ekliyor. Dün Google+ Your Business hesabından yayınlanan bildiride küçük ölçekli oluşumların yüzde 55'inin henüz internette bir görünürlük sağlayamadığının saptandığını açıklayan ekip, bu konuda yardımcı olabilmek adına bu hizmeti kurduklarını söylüyor.

Henüz tam anlamıyla işlerlik kazanmayan, davetiye alanların beta sürümünü kullanabildiği hizmet, alan adı alım-satım, transfer ve yönetimini kolayca yürütebilmek için tasarlanmış. Mobil desteği ile hosting servisi de vermeyi planlayan Google'ın en çok kullanılan arama motoru olarak kısa sürede bu alanda da geniş bir kitlenin kullanımını kazanacağını öngörsek de, sosyal medya işinde Google+ ile beklenen başarıyı sağlayamamasının ardından yorum yapmak için beklemekte yarar var.

Beta sürümü için https://domains.google.com adresine bir göz atabilirsiniz.

Not:Kullanan arkadaşlar bilgi amaçlı yorum yaparsa google domain hizmetinin iyimi kötü mü oldugunu anlayamaya çalışırız.

0 yorum:

Yorum Gönder