Telefonlar Neden Patlıyor?






 
Son günlerde sık sık gündeme gelen mobil cihazlardaki patlamaların nedenlerini araştırdık. Haberimizin detaylarında patlamaya neden olan sebepleri öğrenebilir ve bu durumla karşılaşmamak için tedbirler alabilirsiniz.

Samsung cihazlarda çok daha sık rastlanan durumun birçok sebebi var.
iPhone bir cihaza göre ısındığında herhangi bir uyarı vermemeside patlamanın en büyük nedenlerinden biri şimdi bunun sebeplerini sıralayalım.

Son olarak Samsung S4 Patlamış ve kullanıcısını yaralamıştı.

Telefonlar neden patlar ?



  • Cihazınızı şarja taktıktan sonra kullanmayın. Cihazı şarjdayken kullanmanız onun ısınmasına neden olacaktır.
  • Cihazı direk olarak güneş ışınına maruz bırakmayın. Güneş ışınları telefonların çok daha çabuk ısınmasına neden olacaktır.
  • Cihazınızın batarya ömrüne dikkat edin değiştirilmesi gerekiyorsa kesinlikle orjinal batarya ile değiştirin ve bunu yetkili servisten temin edin. Bataryaların ortalama ömrü bir yıldır.
  • Cihazın elektronik bir parçasının yan saniyeden temin edilmesi cihazın elektronik sistemini doğrudan etkiliyor. Bu durum bataryanızın şişmesine ya da ısınarak patlamasına neden oluyor.
  • Uzun süre telefonla görüşmek cihazın ısınmasına neden olacak ve sağlığınız açısındanda size ciddi zararlar verecektir.
  • Cihazın patlayacağını önceden anlamak çokda zor değil şişen ve ısınan bataryalar patlamaya yöneliktir. Bu durumda bataryayı hemen cihazdan çıkarın ve acil bir durum olmadıkça bataryayı kullanmadan değiştirmeye özen gösterin.
Not: iPhone cihazlarda telefonun aşırı ısınması durumunda kullanıcıyı uyaran bir uyarı vermesi bu kötü durumla karşılaşılmasını önlüyor. Samsung'da ise böyle bir özellik bulunmuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder