1.Dünya Savaşı İttifak Devletleri

Savaş Öncesi Avrupa

Evet arkadaşlar bu yazım 1.Dünya savaşı hakkında  olacak büyük bir ilgiyle araştırdıgım bir konu böyle bir araştırma yapmak çok hoşuma gitti sizede bu yazımı sonuna kadar okumanızı rica ediyorum zaten çok yazı olmuyacak konunun genelinde resim ön plana çıkacak.

1-
Almanya gelişmiş sanayisi ve ekonomisiyle avrupada İngiltereden sonra en güçlü devlet halina gelmişti ve Almanya bunu İngiltere kadar sömürgesi olmadıgı halde başarmıştı.Almanya artık sömürge yarışlarında kendisininde pay sahibi olması gerektigini düşünnüyor ve savaş için bahane arıyordu. Bu arayışın başındaki isim ise Alman İmparatoru  Kaiser Wilhelm idi.

2-
Avusturya Macaristan İmparatorlugu ise sanayisi Alman İmparatorlugu kadar olmasada orta seviyede gelişmiş bir imparatorluktu 1.Dünya savaşındaki amacı Rus imparatorlugu ve Balkan devletlerinden kazanacagı topraklarla imparatorluk topraklarını ve nüfüsü çogaltmak bu amaca Franz Joseph önderliginde başlamış savaşın ortasında öldügü için bu amacı I.Karl devam ettirmiştir.

3-
Osmanlı İmparatorlugu savaşa girme sebebi eski gücünü itibarını toplama Türk kardeşleriyle aynı çatı altında bir imparatorluk kurma amacıyla savaşa girmiştir.Osmanlı sanayisi çok zayıftı ve ihtiyaçları karşılamıyordu.Osmanlı ordusu ise Enver Paşa tarafından reform edilmiş güçlü bir ordu olmuştu itilaf devletleri artık  Osmanlının güçlü bir orduya sahip oldugunun farkına varmışlardı.Bu savaşa Sultan Reşad ve Enver Paşa önderliginde girmiştir Osmanlı İmparatorlugu savaşa girmesiyle ittifak devletleri çok rahatmıştır güçlü ordu ve politik konumu sayesinde.


1.Dünya Savaşı Hoşuma Giden Fotograflar

Babasının intikamını almak için Enver Paşa’dan orduya alınmasını isteyen minik yavrumuz.


İttifak Devletleri Liderleri

Belçika

Alman Askerler

0 yorum:

Yorum Gönder